Rólam

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”76″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Fotó: Gréger Csaba

Hello, Magyar László vagyok, a Light & Magic Photography alapítója. Autodidakta módon kezdtem tanulni a fotózást, gimnáziumban akadt a kezembe először fényképezőgép, de akkoriban elsősorban természetfotókat készítettem, és diára fényképeztem.

Már akkor megragadott a falra vetített képek varázsa, és ez a digitális korszakkal sem múlt el, a mai napig azt gondolom, hogy egy képnek a falon a helye, akár keretben, akár vászonra nyomtatva, vagy megfogható módon, művészeti albumként a kézbe véve. Mindez össze sem hasonlítható a számítógép monitorán, rosszabb esetben mobilon tárolt képek ezrei által nyújtott ‘élménnyel’.

Aztán eltelt sok-sok év, és a tengeren töltött kalandozásaim közepette egyre többször hárult rám a feladat, hogy készítsek képeket, de az akkori kompakt kamera erősen korlátozott, így nem volt vissza út, befektettem egy komolyabb gépbe.

Életem egyik legjobb döntése volt. Hamar elkapott a gépszíj, viszont valami megváltozott bennem: a fejlettebb technikai lehetőségek mellett kiszélesedett az érdeklődési köröm is, már nem csak tájakat kaptam lencsevégre, de egyre nyitottabb lettem az emberek, az ő érzelmeik, egymáshoz és a természethez való viszonyuk ábrázolására is. És hát ahogy lenni szokott, ha valaki kellőképpen nagy objektívvel szaladgál a vállán, előbb utóbb megkérdezik: Esküvőt nem vállalsz (…..csak pár kép az egész. 🙂 )?

Ez azért sajnos nem ilyen egyszerű, gondoltam magamban, de miután 2 napon belül 3 megkeresés is érkezett, igent mondtam (nem hiszek a véletlenekben). Tudtam viszont, hogy esküvőt fotózni óriási felelősség, nincs ismétlési lehetőség, minden eszközből kettő kell, így minden energiámat belefektettem a felkészülésbe időt és pénzt sem kímélve. Majdhogynem jobban vártam az esküvőket, mint a pár maga, és fáradozásaim meghozták gyümölcsüket, gyönyörű képek születtek, és ami számomra azóta is a legfontosabb, a párok is elégedettek voltak az átadott anyaggal.

A filozófia persze azóta sem változott: igazán megtiszteltetésnek veszem, ha engem bíztok meg, és ezen felelősségem tudatában alázattal és szakmai maximalizmussal végzem el a rám bízott feladatot!

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, rengeteg workshopon vettem részt, büszke vagyok rá, hogy a portré világítás alapjait Hollywood fenegyerekétől, Szipál Martintól tanultam meg, és időközben Eifert János, hazánk egyik legnagyobb élő fotóművésze is tanítványai közé fogadott.

Képeimmel 2015-ben a Párhuzamos valóság, 2016-ban pedig a Gasztronómia és az Urbán kategóriában nyertem a Nikon 7 pályázatán.

Célom hogy valóban értékes, soha vissza nem térő, érzelmekkel teli pillanatokról készült képek díszítsék hosszú évtizedeken át ügyfeleim falát.

[/vc_column_text][vc_cta h2=”Ha tetszenek a képeim, kérj ajánlatot!” h2_font_container=”font_size:24″ h2_use_theme_fonts=”yes” add_button=”right” btn_title=”Ajánlatot kérek” btn_shape=”square” btn_color=”primary” btn_align=”right” use_custom_fonts_h2=”true” btn_button_block=”true” btn_link=”url:http%3A%2F%2Flightandmagicphoto.hu%2Fkapcsolat%2F|||”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]